Sprema se oluja: "Partizan će biti gori nego Hajduk, skupljali igrače u izbegličkom centru!"
Savo Milošević, Foto: Starsport©

brutalno

Sprema se oluja: "Partizan će biti gori nego Hajduk, skupljali igrače u izbegličkom centru!"

Nikad suroviji

Objavljeno: 12:57h

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović govorio je o situaciji u FK Partizan tokom gostovanja na televiziji "Prva".

Kao i uvek, govorio je bez dlake na jeziku.

- Partizan će biti gori nego Hajduk! Partizanu fali domaćin. Da makar radnici ofarbaju ogradu onu jer vam ne trebaju milioni da sve bude uredno i čisto. To im treba za početak. Otišli su Vučelić i Vazura, sunovrat Partizana je nastupio kada je duh Nenada Bjekovića nestao sa stadiona Partizana, kada se povukao Žarko Zečević jer su to ozbiljni radnici koji su držali Partizan. Jedan finansije, drugi sportski sektor i kada su ih sve izbacili iz skupštine, što je nenormalno, videlo se da su u osam godinama stvorili jednog fudbalera koji je prodat za milion i po evra. Izbacivali su fudbalske ale i tog Vlahovića i Ilića i još mnoge druge. Ne možete vi Prekazija i Klinčarskog da izbacite, Trbojević je umro... - Partizan je živeo od svoje omladinske škole gde su igrači postajali prvotimci pa reprezentativci i unutar kluba su uništeni, a uništili su ih bivši fudbaleri. Dobili su ozbiljan novac i od države, pa jasno je odakle to dolazi. Mislim da već sada Siniša Mali zna da će tresnuti 5,6 miliona za licencu jer su dužni do guše - ocenio je Bogdanović.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: RTS/Printscreen

Šta može novi trener Savo Milošević?

- Šta može? Pa sa ovim igračima što on ima, sa igračima koje su skupljali u izbegličkom centru i plaćali ih milione. To ljudi treba da znaju. Nema potrebe da mi sad tu uvijamo u foliju nešto, znamo da su fubdaleri u Partizanu plaćeni milionskim sumama i da imaju 50, 60, 100.000 evra na mesečnom nivou. Njih treba oterati, isplatiti i napraviti dobar tim. Savo nije Ferguson iako je dobar trener, a bio je na skoro svakoj funkciji osim predsednika Saveza i nema on čarobni štapić da odjednom prestignu Zvezdu. Njega su izbacili kada i Bjekovića, a sada se vratio... Treneri su ozbiljno plaćeni, a trener Partizana Stanojević je imao 55.000 evra, a hirurzi rade za 1.500 otprilike i on radi za 35 hirurga. Kada imate rezultate onda se ne poredi. Milojević u Zvezdi ima rezultate. To na Zapadu drugačije funkcioniše. To vam je kao da vam dete ne radi, a mnogo troši. Pa, sine, smanji. Na Zapadu imate vlasnike klubova koji daju svoj novac, TV prava su mnogo uključena i to ovde nije tako. Meni je najsmešnije kad krenu da kukaju koliko im država daje. Mene bi bilo sramota. Dok Partizan plaća četiri trenera, Duljaja, Nađa, Stanojevića verovatno i sada Sava. Prodali kapitena za 1,5 miliona i dobili 750.000. Kako mislite dalje? Ne znam tu šemu. Kako da ostanete? - rekao je Bogdanović.

Da li je rešenje privatizacija?

- Biće moguće kada država još ojača. Mislim da će biti moguće jer, 'ajde prošlo je 35 godina od te 1990. godine i sa čime se sve država suočavala, ali će u jednom momentu sigurno to morati da se desi jer neće biti održiv koncept sporta. Dolaze roboti, a klubovi i dalje u državnom vlasništvu. Ne znam kako će država opstati sa njima i sa tim davanjima -tvrdi Bogdanović i ističe da je igrati fudbal u Srbiji nikad lepše.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: Printscreen/youtube/ UNA TELEVIZIJA

- Mislim da nikad nije bilo lepše igrati fudbal, a i novčana primanja uz to. Dobili smo četiri nova stadiona, a i ja jesam za Nacionalni stadion, neko možda i nije, ali ja mislim da je taj stadion potreban Srbiji i to pogotovo ako bi to vodio dobar menadžer pa bi moglo da se prihoduje od stadiona jer to su danas pokretni gradovi, a ne samo fudbalski. Radujem se tome da dođeš kao gospodin da se parkiraš tamo, a ne da mi grebu kola po gradu kada se parkiram. Prolazio sam u Loznici pored, a nisam još bio ni na jednom novom stadionu. Dobro je imati četiri nova stadiona i samo još da uvedu red u FSS - zaključio je Bogdanović.

Bonus video:

00:24

Partizan, grobari

(Espreso sport/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.